دکوراسیون اداری طراحی محیط کاری است که نه تنها برای به حداکثر رساندن بهره وری، بلکه برای سلامت، ایمنی، رفاه و عملکرد کارکنان و جذب مشتریان بیشترهم مفید است. وظیفه دکوراسیون اداری ایجاد فضاهایی آرامش بخش و کاربردی است که با افزایش تمرکز و انگیزه کارمندان زمینه موفقیت بیشتر را فراهم می کنند، مکان هایی که کارمندان از کار کردن در آنها خوشحال هستند. بنابراین باید با تمام امکانات لازم مانند مبلمان، روشنایی، و سایر منابع به خوبی سازماندهی شوند.
دکوراسیون داخلی اداری شامل طراحی چیدمان و مبلمان، همچنین افزودن طرح های رنگی یا وسایل تزئینی مانند گیاهان یا آثار هنری بر روی دیوارها می باشد.
الزامات دکوراسیون اداری
فضای اداری مکانی است که کارمندان بیشتر وقت خود را در آن به کار می گذرانند، بنابراین توجه به دکوراسیون داخلی دفتر کار اهمیت زیادی دارد. برای طراحی دکوراسیون محیط کار، اداره و شرکت خود باید اصولی را مد نظر قرار دهید تا نتیجه نهایی آن بازخوردی که مد نظر دارید را روی کارمندان و ارباب رجوع داشته باشد. مهم ترین این الزامات عبارتند از:
- چیدمان تجهیزات کاربردی و لوازم تزئیناتی
- رعایت تناسب رنگ و توجه به رنگ سازمانی و لوگو شرکت
- رعایت نظم در چینش میز و صندلی ها و سایر لوازم اداری
- استفاده از گیاهان تزئینی آپارتمانی
- توجه به نور پردازی و بهره برداری حداکثری از نور طبیعی
- نحوه طراحی پارتیشن بندی جهت بهره برداری بهینه از فضا
- توجه به ترندهای روز کشور و حتی دنیا و ایده گرفتن از بهترین طرح ها
انواع دکوراسیون داخلی اداری
دکوراسیون داخلی اداری می تواند توسط صاحب یک ساختمان یا یک متخصص طراحی دکوراسیون انجام شود. نکته مهم این است که دکوراسیون داخلی می تواند از سبک های مختلفی پیروی کند و انتخاب این موضوع کاملا به سلیقه طراحی آن بستگی دارد. البته در انتخاب این سبکها باید کاربری و اولویت ها را در نظر بگیرید. اینکه دوست دارید محیط کاملا رسی و یا کمی دوستانه تر باشد، اینکه مشکلی از نظر مساحت ندارید یا فضای کارتان کوچک است و باید سعی کنید حداکثر استفاده را از آن ببرید و مواردی از این دست.
انواع سبک های دکوراسیون داخلی عبارتند از:
- سبک کلاسیک
سبک مدرن
سبک رترو
- سبک معاصر
- سبک هایتک
مفاهیم دکوراسیون اداری
کاربری دکوراسیون یا دکوراسیون کاربردی: این نوع از مفهوم طراحی اداری مبتنی بر کاربرد و ویژگی های محیط کار، مانند پلان باز یا دفاتر خصوصی است. سالن و دفاتر فضای باز در مشاغل امروزی بسیار متداول هستند زیرا محیطی مشارکتی را فراهم می کنند که ارتباط بین کارمندان را ساده تر می کند. در پلان باز می توان از پارتیشن بندی برای تفکیک قسمت های مختلف استفاده نمود. البته باید توجه داشت حفظ آرامش و سکوت در چنین فضایی در صورتی که اولویت کار باشد ممکن است کمی با چالش رو به رو شود.
در مقال پلان باز، دفاتر خصوصی هنوز هم محبوبیت خود را دارند چرا که ممکن است پلان باز برای همه محیط های کاری مناسب نباشد. مثلا در مشاغلی که نیاز به رازداری یا حفظ حریم خصوصی دارد (مانند شرکت های حقوقی) بهتر است روی طراحی دکوراسیون به شکل دفتر خصوصی بیشتر تمرکز نمود.
دکوراسیون زیبا: این نوع مفاهیم به جای عملکرد، بر زیبایی شناسی تمرکز دارند. بنابراین، می توان از آنها برای تکمیل هر نوع طرح دکوراسیون کاربردی استفاده کرد. رایج ترین عناصر زیبایی شناسی شامل رنگ ها و مواد مورد استفاده برای مبلمان مانند صندلی میز و غیره، تزئینات دیوار، آثار هنری و عکس های نمایش داده شده در سراسر فضا، نظم و ترتیب در چینش تجهیزات می باشد.
همچنین باید بسته به عملکردی که هر نقطه از سازمان شما دارد، نوع مناسب نور پردازی را انتخاب نمایید. ممکن است در نزدیکی کامپیوترها یک منبع نوری مناسب مورد نیاز باشد در حالی که سایر نقاط کم اهمیت تر به نور کتری احتیاج داشته باشد.
نکات مهم در دکوراسیون اداری
تاکید می کنیم یک محیط کاری راحت، سبب افزایش تمرکز، آسایش و بهره وری کارکنان می شود. همچنین برای کارمندان مهم است که احساس کنند فضای مخصوص به خود را دارند که در آن می توانند هنگام ناهار استراحت کنند بدون اینکه برای اطرافیانشان مزاحمت ایجاد کنند.گذشته از این در صورت مراجعه مشتری به محل کار شما، میتواند در جلب نظر او هم تاثیر به سزایی داشته باشد.
هر اداره و شرکت بسته به اولویت ها و نیازهای خود هر چند سال یکبار نیاز به بازسازی دکوراسیون اداری خود دارد.
در این زمینه مطالعه 2 مقاله مرتبط “بازسازی اداری” و “کفپوش اداری” را به شما پیشنهاد می کنیم.