آنتی استاتیک به معنای ضد سکون می باشد . کف کاذب آنتی استاتیک به دلیل داشتن تایل های متفاوت موجب می شود الکتریسته از آن عبور کند و این روند مانع ایجاد جرقه های الکتریکی می شود.
کف کاذب آنتی استاتیک از یک شبکه فلزی پایه دار بسیار مقاوم تشکیل شده و بر روی آن تایل های ضد الکتریسیته نصب می شود. این تایل ها دارای بدنه آلومینیومی یا فولادی و گاها استیل گالوالنیزه بوده و برای افزایش استحکام با بتن کامل می شوند . معمولا برای روکش این تایل ها از مواد اولیه ضد الکتریسته مثل پلی پروپلین یا HPL استفاده می کنند.
کاربرد های کف کاذب آنتی استاتیک
کف کاذب آنتی استاتیک از آسیب به تجهیزات الکتریکی و آتش سوزی جلوگیری می کند. از جمله کاربرد های آن می توان به موارد زیر اشاره کرد:
- بانک ها
- کارگاه ها
- آزمایشگاه ها
- اتاق های کنترل
- مدارس
- بیمارستان ها
- و موارد دیگر …
برای استفادها از کف کاذب آنتی استاتیک بهتر است مکان هایی را در نظر بگیریم که تجهیزات الکتریکی زیادی دارند و احتمال برق گرفتگی یا انتقال جریان الکتریسیته به زمین، در آنها وجود دارد. برای مثال در مکان هایی که از سیستم های الکتریکی استفاده نمی شود، کابل یا تجهیزاتی که هدایت کننده جریان الکتریکی هستند درآن وجود ندارند و در نتیجه هیچ خطر احتمالی تجهیزات و اتاق مورد نظر را تهدید نمی کند؛ .
مزایای کف کاذب ضد استاتیک
از جمله مزایای کف کاذب آنتی استاتیک می توان موارد زیر را نام برد:
- مقاومت بالا در برابر حرارت و پیشگیری از آتش سوزی
- نصب و نگهداری راحت
- قابلیت تعویض آسان
- پیشگیری از ایجاد الکتریسیته ساکن
- دارای مقاومت مکانیکی عالی
- جلوگیری از زیان های مالی
- مدیریت کابل ها
- زیباسازی محیط
معایب کف کاذب آنتی استاتیک
هر محصولی در کنار مزایایی که برای دارنده خود ایجاد می کند معایبی هم دارد که کف کاذب آنتی استاتیک هم از آن مستثنا نیست. چند مورد از نقاط ضعفی که می توان به این نوع کف کاذب وارد کرد عبارتند از:
- موجب می شود محیط مناسبی برای حشرات موزی فراهم شود
- اشغال قسمتی از فضای اتاق و…
- هزینه های آن
- در صورت عدم تطابق نوع آن و فضای مورد استفاده طول عمر آن کم خواهد بود
انواع کف کاذب آنتی استاتیک
در رابطه با انواع کف کاذب آنتی استاتیک مهمترین دسته بندی مربوط به جنس تایل کف کاذب می شود که معمولا از نوع آلومینیومی یا فولادی هستند که با روکش مناسب پوشیده می شوند.
پایه های مورد استفاده در کف های ضد استاتیک نیز می توانند از جنس های متفاوتی تولید شوند. برای مثال آنها می توانند از جنس ام دی اف، آلومینیوم، فولاد ضد زنگ و…. باشند.
روکش های آنتی استاتیک را در رنگ های متفاوتی موجود هستند اما در کابرد های آنها تفاوتی دیده نمی شود.
کف کاذب آنتی استاتیک آلومینیومی
همانطور که از اسم آن پیداست تایل کف کاذب آنتی استاتیک آلومینیومی از جنس آلومینیوم است و دارای روکش HPL می باشد. کف کاذب آنتی استاتیک آلومینیومی به روش ریخته گری یا دایکاست تولید می شود. در فرایند تولید، مواد آلومینیومی را مذاب کرده و با فشار زیادی در قالب مورد نظر می ریزیم و سپس با انجماد تحت فشار، کف کاذب آلومینیومی را فراوری می کنیم.
مزایای کف کاذب آنتی استاتیک آلومینیومی
- وزن کم
- ضد خش بودن
معایب کف کاذب آنتی استاتیک آلومینیومی
- این نوع کف از مقاومت لازم در برابر بارهای گسترده یا متمرکز، برخوردار نیست.
- قیمت کفپوش کاذب آلومینیومی به نسبت نمونه فولادی گران تر است.
- در صورت عدم نصب دقیق تایل ها، کف لق به نظر می رسد و افراد هنگامی که روی آن راه می روند حس می کنند زیر پایشان خالی است.
کف کاذب آنتی استاتیک فولادی
کف کاذب فولادی از جنس فولاد می باشد و مانند انواع دیگر از 3 جز اصلی تایل، استرینگر و پایه تشکیل شده است. پس از تولید کف کاذب فولادی به همراه روکش HPL کف کاذب آنتی استاتیک فولادی به دست می آید که در مکان های دارای تجهیزات حساس الکتریکی مانند اتاق کنترل و اتاق سرور به کار می رود.
مزایای کف کاذب آنتی استاتیک فولادی
- استحکام
- ارزان بودن نسبت به دیگر کف های کاذب
معایب کف کاذب آنتی استاتیک فولادی
- وزن بالای آن
- مقاومت کم در برابر محیط های مرطوب
مراحل اجرایی کف کاذب آنتی استاتیک
کف کاذب آنتی استاتیک دارای پایه، استرینگر، تایل و روکش ضد استاتیک می باشد.
مراحل نصب کف کاذب آنتی استاتیک به شکل زیر است:
- شبکه بندی محیط مورد نظر
- انتخاب نقاط پایه و نصب آنها
- نصب استینگر ها
- نصب تایل ها
- فیکس کردن تایل ها
- اضافه کردن روکش آنتی استاتیک
راهنمای خرید کف کاذب آنتی استاتیک
کیفیت در این نوع کف کاذب روی قیمت آن تاثیر به سزایی دارد زیرا در صورت پایین بودن کیفیت، ممکن است کاربرد و ویژگی های نام برده شده دیده نشوند و این موضوع مشکلاتی را به دنبال خواهد داشت.
این کالا در بازار برای مساحت های متفاوت موجود است و کیفیت، جنس، تامین کننده و متراژ مورد نیاز در قیمت آن تاثیر خواهد داشت. از جمله عوامل تاثیر گذار بر قیمت می توان میزان مقاومت، ارتفاع، ضخامت و نوع تایل ها را نام برد
پیشنهاد می کنیم جهت جلوگیری از هدر رفت سرمایه سازمان خود و برای یک انتخاب هوشمندانه با توجه به نیاز خود و مزایا و معایب گزینه های مختلف و استعلام قیمت محصولات کف کاذب از طریق شماره تماس مستقیم 02188611025 با مشاوران ما ارتباط برقرار کنید تا در یک جلسه تلفنی فنی و جذاب مشاوره رایگان دریافت نمایید.
مقالات زیر می تواند برای شما مفید باشد: