يقينا واژه ی سقف کاذب را بارها شنیده ایم اما شاید بسیاری از ما چندان با کف کاذب آشنایی نداشته باشیم. پوششهای کاذب انواع مختلفی دارند که هر یک از آنها کاربردهای مختلفی دارند که از میان آن ها می توان به سقف و کف کاذب اشاره کرد.
کف کاذب چیست؟
سازه ای که در واقع کف ساختمان نصب می شود، در ایران به نام کف کاذب شناخته می شود. کف های کاذب با ارتفاعات متفاوتی در بازار به فروش می رسند که با نام تجاری کف بلند شده یا متحرک در جهان شناخته می شوند. اغلب از فضایی که میان این کف تا سطح زیرین ایجاد می شود، برای اجرای انواع تاسیسات مکانیکی و الکتریکی در ساختمانهای اداری و صنعتی و کف کاذب اتاق سرور استفاده می شود. می توانید ارتفاع کف کاذب را بر اساس تاسیسات زیرین انتخاب کنید. حتما انواع کف کاذب را مشاهده بفرمایید. دلایل استفاده از کف کاذب به شرح زیر می باشد:
- امکان تنظیم ارتفاع مورد نظر
- کاهش وزن سازه و بار مرده ساختمان
- دسترسی آسان به تمامی تاسیسات به وسیله بلند کردن درپوش ها
- امکان اعمال تغییرات و اصلاحات در کمترین زمان ممکن و کاهش زمان نصب
- تحمل بار بالا تحت شرایط مختلف
- امکان به کار گیری در سالنهای اداری یا سالنهایی با کاربری اتاقهای برق، سالنهای کنترل، جلوه نامناسب تاسیسات و کارخانههای سیمان
- کاهش هزینههای ساخت نسبت به نمونه سنتی
- رفع نیاز به لوله کشی یا سیم کشی عرضی و امکان ایجاد تهویه از کف
- کاهش هزینههای تعمیرات و مراقبت
- صرفه اقتصادی و مناسب برای استفاده غیر تخصصی
- داشتن قابلیت انعطاف پذیری بالا به دلیل برش آسان، قابلیت انعطاف پذیری این محصول و تولید آن به شکل ابعاد خاص و سفارشی
- جابه جایی راحت کلیه تاسیسات به محل دلخواه و قابلیت جمع آوری و نصب مجدد
اجزای کف کاذب
کف کاذب ساختار منحصر به فرد خود را دارد و به طور کلی از سه بخش اصلی زیر تشکیل شدهاند:
- کف که گاهی تایل هم خوانده میشود خود میتواند از چند لایه مختلف تشکیل شود. هسته، نوار لبه، لایه پایینی و رویه پانل از اصلیترین آنها هستند. البته خود هسته تایل نیز از مواد مختلفی همچون ذرات خرد شده چوب، کلسیم سولفات، سرامیک، فلزی و فولادی، آلومینیومی و بتنی ساخته میشود. کف کاذب کابلور از چهار قطعه اصلی تشکیل شده است. (پنل اصلی، پایه ی اتصال دهنده، درپوش های مرکزی و جانبی)
- پایه کف کاذب نیز در واقع وزن ناشی از خود تایلها و فشار وارد شده بر آنها تحمل و آن را به سطح زیرین خود منتقل میکند. پایهها ارتفاع مورد نظر را نیز ایجاد میکنند. جنس پایه بسته به این که هدف از کاربرد کف کاذب چیست میتواند متفاوت باشد. پایهها بیشتر از جنس گالوانیزه و پلیمر هستند.
- رابط نیز همانطور که از نام آن پیداست وظیفه متصل کردن تایل یا کف به پایهها را بر عهده دارد. از طرفی هم موجب ایجاد اتصال میان پایههای کف کاذب برای استحکام بیشتر میشود که بیشتر از ورقهای گالوانیزه ساخته میشوند. در کف کاذب کابلور پایه ی اتصال بدون نیاز به هیچگونه رابطی به پنل اصلی متصل می شود.
رویه یا روکش کف کاذب چیست؟
به روکشی که سطح بیرونی کف کاذب که در تماس مداوم با فشارهای ناشی از رفت و آمد و وزن اجسام قرار دارند را می پوشاند، رویه یا روکش کف کاذب می گویند. رویههای کف کاذب یکی از مهمترین بخشها است که نقش مهمی در ماندگاری و استحکام آنها ایفا میکند. رویهها از نظر جنس انواع مختلفی دارند که هر یک با هدف خاصی به کار گرفته میشوند. انواع رویههای کف کاذب را میتوان در چند نوع زیر خلاصه کرد.
- روکش موکت
- روکش گرانیت
- روکش لمینت
- روکش پارکت
- روکش چوب
- روکش سنگ